אולי גם העסק שלך בעצם "מוסד מיוחד" שזכאי ל- פטור מארנונה ?

פקודת מיסי העירייה לגבי פטור מארונה

פקודת מסי העירייה ומסי הממשלה (פיטורין), מציינת מספר סוגי מוסדות אשר המדינה מאמינה כי עליהם לקבל פטור מארנונה מלא או חלקי מתשלום חיוב הארנונה.

ככלל, המוסדות המצוינים באותה פקודה פועלים לרווחת הציבור, לדוגמא:
אגודות או מוסדות שמטרתם להגיש עזרה רפואית, מפעלים מוגנים אשר נועדו לשמש כמרכזי עבודה שיקומיים לבעלי נכות פיזית ונפשית, מעונות לטיפול בקשישים ובנוער בסיכון, מקלט לנשים מוכות, מבנים המוחזקים ע"י  צער בעלי חיים, מבנים המוחזקים על ידי תנועות נוער וכיוצא באלו-כל אלו זכאים לפטור מארנונה.

פטור מארנונה – תהיו מודעים לזכויותיכם

במהלך השנים מתעדכנת רשימת המוסדות הפטורים ומידי פעם נוספים מוסדות וקריטריונים חדשים שבגינם ניתן לקבל פטור מארנונה מלא מתשלום.

למרות זאת, ישנן רשויות מקומיות שעדין מחייבות מוסדות מסוגים אלה באופן מלא וזאת לעיתים מהסיבה הפשוטה כי אותם מוסדות אינם מודעים כלל לעובדה כי גם הם עומדים בכל הקריטריונים החדשים הקיימים בחוק וגם להם קיימת זכות לקבל פטור מארנונה מלא או לפחות חלקי מתשלום.

מה צריך לעשות בשביל לקבל פטור מארנונה

יודגש, כי על מנת להנות מפטור מארנונה יש לבחון שתי נקודות עיקריות:

א. יש צורך לבדוק מה הקריטריונים העדכניים ביותר לקבלת פטור מארנונה עפ"י החוק – כאמור קריטריונים אלה משתנים ומתעדכנים    באופן שוטף.

ב. יש צורך לבדוק האם אותו "מוסד" אכן עומד בקריטריונים, וזאת על בסיס ניתוח והבנה מעמיקה של פעילותו ובחינת זכאותו לפטור מארנונה.
חשוב לשים לב, כי ההיבט העקרוני המצריך בדיקה הוא מהי הפעילות המתבצעת בפועל באותו מוסד ולאו דווקא ההגדרה הקיימת בשמו של המוסד.

כמובן שדבר זה נתון לפרשנויות יצירתיות ומאפשר לעיתים להשיג פטור מארנונה בצורה חלקית – הפחתה משמעותית בארנונה גם ל"מוסד" שלכאורה לא היה נראה כי עומד בהוראות החוק…
כך למשל, חברתנו טיפלה לאחרונה באגודה הפועלת לעזרה לקשישים באשדוד שחוייבה במשך שנים בארנונה שלא בצדק.
עירית אשדוד קיבלה את טענותינו והאגודה זכתה בפטור מארנונה בצורה מלאה  ובהחזר רטרואקטיבי בסך – 100,000 ₪.

בעלי עסק? מחזיקים בנכס? על מנת להפסיק לשלם ארנונה ומיסים עירונים מיותרים, הנכם מוזמנים לפנות לחברתנו, לשם בחינת החיובים המוטלים עליכם.

יחדיו נוכל להגיע למסקנה אופרטיבית באשר לטיפול הרצוי.
לתשומת ליבכם, הזמן להגשת ערעור מוגבל – חיוב שלא יוגש עליו ערעור במועד עלול להפוך לחלוט וסופי – פנו אלינו בהקדם.
ניתן גם ליצור עימנו קשר בטל': 6243770– 03.